Матрицата V – том 3

МАТРИЦАТА V

ТОМ 3

ПРЕДВАРИТЕЛЕН КОМЕНТАР

Добре дошли в том трети от златното издание на Матрицата V. Както всеки човек и аз често разсъждавам за събитията в моя живот, за това къде ме е отвел и за изборите и решенията, които съм направил. За пръв път се натъкнах на реалността на излизането от тялото когато бях на 16 години, затова за мен беше един почти естествен преход, един пълен кръг, в известен смисъл, за мен да участвам в проект от този тип. Като погледна назад виждам големия брой събития, лични взаимодействия и избори, създали точната „формула” да бъда там, където съм сега, за онова, което осъзнавам и за моята гледна точка въз основа на моите преживявания. От 1988, когато се включих в процеса, довел до тази главна инкарнационна задача, аз се опитвам непрекъснато да усъвършенствам начина си на изразяване – процес, който достигна своя апогей в проекта Матрицата V. За мен, за Автора, както и за онези, които са на няколко нива на реалността и които имат достъп до материала, той беше и продължава да бъде изумително преживяване. За мен той е и кулминацията на значителна част от работата ми и изпълнение на моето най-дълбоко намерение и цел да съм тук на Земята точно по това време.

Работата ми с Автора по този проект беше голяма част от моето трансформиращо преживяване през изминалото половин десетилетие в тази ми инкарнация. Аз съм и опиянен и смирен от своето преживяване, свързано с всичко това – то е по-голямо, отколкото някога съм могъл да си представя. Това, което направи това пътешествие интересно за мен е и факта, че Авторът и аз имаме връзки в други земни инкарнации, една от които включва семейство в Рим, а Висшият Аз на Автора има инкарнации, една от които беше моите родители и моето име в тази инкарнация беше Корнелиус Лициниус Валерианус, наричан също така Валериан II. Осъзнах това през 1988, но едва десет години по-късно щях да открия защо. Като вас, аз съм същност, която има от последователни до едновременни инкарнации, която е имала/има стотици хиляди лица в трета плътност, но никое от тях, разбира се, дори не се доближава до това да отрази „кой” наистина съм.

Започнах да проучвам определени области от реалността от 1988, което доведе до публикуването на книгата „Матрицата”. Като общо, повечето от тези и следващите проучвания тогава идваха от слабо-напреднали до средно-напреднали перспективи, но те бяха много ценно преживяване, необходимо за формирането на основата за онова, което щеше да последва в живота ми – много напреднали преживявания и перспективи. Много от областите на тези проучвания имаха огромен обществен интерес и съществуваше голяма необходимост от проучване и анализ. След всяка книга от поредицата „Матрицата”, както и що се отнася до въпросите, свързани с извънземните и правителството/военните, или с планетарните технократски манипулации, бих искал да се придвижа към друго ниво на проучване, всяко следващо по-задълбочено от предишното.

Освен това забелязах, че когато се прехвърлях в други области (предимно от гледна точка на материала за Матрицата V), някои хора в „групи” пристрастени към перспективата и темите, към които самият аз се бях занимавал, се чудеха защо съм се изместил и даже се чудеха дали не съм бил „програмиран” от някоя „агенция” или фракция. Иначе защо ще съм се занимавал с едно, а след това внезапно – с друго? Привързани към груповите мисловни шаблони и веригите от преживявания, те не са в състояние да проумеят желанието за растеж, напредък и нови преживявания в себе си и това говори достатъчно за мястото, на което са и на което не са. През годините някои хора даже наивно се опитваха да разпространят подвеждаща и неточна информация, с цел да откажат някои хора от прочитането на книгите от поредицата „Матрицата” или да им попречат да се сдобиват с нова информация. В края на краищата информацията трябваше „да бъде потулена”, защото можеше да направи тяхната собствена природа и цели очевидни за всеки, а те не харесваха особено тази перспектива. Това важи и за сега, тъй като отразява аспект от Играта.

През периода, посветен на Матрицата V, разгръщането на материала в моя живот ставаше едновременно с трансформиращи събития и динамика. В периода преди 1988 играех в Играта, после се опитвах да „предизвикам Играта да се промени”, след това излагах действителната реалност „зад кулисите” (книгите на Матрицата издадени преди появата на Матрицата 5), постепенно надраснах необходимостта от взаимодействие по същия начин с различни аспекти на Играта и започнах просто да позволявам нейното съществуване (ние сме тук поради, а не въпреки начина, по който стоят нещата за преживяването) и се фокусирах върху преследването на своя собствен път с надеждата това да става от непрекъснато нарастваща и все по-усъвършенствана перспектива.

Материалът на книгата Матрицата 5, майсторски изработен и проектиран от някои Висши Аз по време на специфичния период на Края на Играта, всъщност обогати опита на хиляди хора на планетата и създаде реално движение и лично разширяване точно сега, което стана възможно за онези, чийто път и перспектива резонират с него. За всички нас изразяването на по-големия контекст на реалността, съдържаща се в книгите от поредицата Матрицата 5, създава основата за индивидуално движение и растеж в опит с нарастваща дълбочина и разнообразие.

Матрицата 5 не само повлия на своите читатели, а допринесе и за всеки Висш Аз, който има едновременни инкарнации на тази планета, а също така и на други Висши Аз, които вървят по други пътища – постижение, което е невероятно по своя обсег и ефект, което всъщност периодично се случва във всяка галактика по уникални начини всеки път, когато Завършването се осъществява за съответната планета-домакин на едновременните инкарнации на Висшия Аз. За настоящата цивилизация на Земята, материалът на Матрицата 5 е уникалния ключ, който позволява на това разширяване и растеж да продължат за онези, които са резонансно готови да се придвижат към следващото ниво на преживявания отвъд инкарнациите в трета плътност. Някои ще завършат сега, други – по-късно. Следващата планета в нашата галактика, която ще бъде домакин на едновременни инкарнации, ще има различни и уникални ключови изражения имащи същата цел. Благодаря ви за това, че избрахте да прочетете материала от Матрицата 5. Пожелавам ви успех във вашето Пътешествие!

ВЪВЕДЕНИЕ ОТ АВТОРА

Проектът Матрицата 5 се оказа далеч по-обсебващ, отколкото си мислех. Причината за това е че инкарнациите, даже моята Събудена Финална инкарнация, имат ограничен достъп до информацията и плановете за преди/след Играта. Моят Висш Аз знае какво включва проекта, знаят го и други Висши Аз. При завършването на първия том казах на Вал, че нямам какво повече да напиша. След завършването на втория том отново му казах, че това е всичко и да не си мисли за трети том. Сега обаче третият том е в ръцете ви.

Има основателна причина, поради която бях държан на тъмно относно обсега и дълбочината на проекта Матрицата 5. Ако нямам представа какво ще последва, аз няма да разпространявам критична информация в ниските нива на астрала, които на свой ред биха информирали своите последователни съюзници. Пример за това, което бе държано скрито, докато не беше поставено на мястото му, беше Ключът за завършването, даден във втори том. Ако плановете да се изгради Ключ бяха предварително известни, последователните инкарнации щяха да му се противопоставят под някаква форма. Можеха да направят така, че първия том да не може да бъде издаден. Това би причинило огромни трудности и щеше да предизвика пряката намеса на Висшите Аз участващи в този проект. Всичко щеше да е по-объркано от необходимото, а нашите Висши Аз от периода преди Завършването предпочитат по-фин подход. Това ни дава възможност да се подготвим за завършването, докато Играта си продължава по своя път.

Не ми беше известно нищо за Ключа за завършване преди той да бъде формиран. Едва след като това стана, аз бях информиран, че е станало. Не ми се даваше повече от необходимата за момента информация. След като Събитието се осъществи през януари и март 2005, ми беше дадена и допълнителна информация за Ключа за завършване, която споделих в настоящия трети том.

Проектът Матрицата 5 се осъществява в движение и дава ключовете на онези, на които им предстои да завършат, за да им бъде оказана помощ да излязат от Играта. Ето защо е необходимо да четете книгите от поредицата в правилната последователност. Висшите Аз разбират това. Втори том е за по-напреднали от първи, а трети – за по-напреднали от втори. Но всеки от тях създава основата за следващия. Без ключовете, дадени в първи том, не бихте успели да получите достъп до определени врати от следващия. Отключвайки тези врати, вие получавате нова информация, необходима ви да разберете съзнателно Играта и, което е по-важно – да разберете кои наистина сте. Това знание идва на етапи.

Проницателният читател ще открие, че трети том разширява няколко теми, разглеждани в първите два тома. Например сегменти за християнския кръст има и в първия и във втория том, но сегмента за кръста в настоящия том ги свързва в едно и дава механиката зад това и причините, поради които използването на този кръст се насърчава.

Междувременно Играта продължава да става все по-Тъмна. Плановете на Последователните за Земята продължават с концепцията за „един свят”, което е стандарт за другите планети. От една страна Последователните искат да отрекат едновременния път и преживявания на Земята. Има и такива, които се лакомят за ресурсите и местоположението на Земята в този сектор на галактиката.

Американското, британското, израелското и други правителства планират насилствени събития за своите народи и хвърлят вината там, където трябва да се фокусира техния гняв. Това е тактика, която отдавна се използва от правителствата. Правителствата искат сила и контрол. Те са злонамерени по самата си природа. Особено в периода на края на Играта те съществуват с цел да направляват онези, които са им подвластни, към дневния ред на Последователните инкарнации. Правителствата непрекъснато създават закони, които да ограничават свободата и да обвързват онези, които са в тяхната страна. Правителствата използват терор и страх, за да им бъде по-лесно да настояват да получат свободата на хората в замяна на това да им дадат сигурност. Това е част от общия план за превръщането на Земята в планета на последователно инкарниращите Висши Аз. Освен това по този начин те захранват и низшия астрал, който си устройва пиршества от тези негативни/Тъмни емоции.

Хаосът служи и на двете полярности. Очевидните победители са Тъмните, които могат да използват своите сили за изграждане на империя и глобален контрол над населението. Но Светлата полярност също печели от това. Докато някои от Светлата полярност се кланят на несъществуващи извънземни „божества”, други използват този отнемащ силата цирк за източване на пари/енергия за тайни каузи. И двете полярности изискват и настояват за силата/енергията на своите последователи. Ключът, на които трябва да се наблегне тук е, че ако човек си запази за себе си своята сила, по този начин той ще отнеме на полярностите онова, от което те се нуждаят, за да съществуват. Някой, който отказва да отдаде силата си на някого, или на някоя група, организация или друга външна същност, потвърждава своята независимост и желание да не бъде част от драмата на хаоса. Това са основните отговори на сложната ситуация в периода в Края на Играта. Трябва да помните, че имате нужда от определени преживявания за вашата настояща инкарнация. Не се грижете за това какво правят другите. Правете онова, което ВИЕ трябва да правите във всяка ситуация. Накрая всичко сработва във вашата Финална Инкарнация.

Проницателните наблюдения са част от силата на Много Напредналите и Финалните инкарнации. Това е безценно качество, но не забравяйте да си правите и периодични проверки като се вглеждате навътре, за да видите как ви влияе Играта. Налице е голям натиск към уеднаквяване на речта и действията. Крайните срокове са част от дневния ред на полярностите, които целят превръщането на Земята в планета на последователно инкарниращите се Висши Азове. Въпреки всичко това, обаче, Много Напредналите инкарнации трябва да се издигнат над този натиск, на който се поддават по-слабо напредналите инкарнации. Когато човек прави финалното гмуркане в нивата на Много Напредналите инкарнации, това означава, че инкарниращият се дух е успял да преодолее основните вериги/огради на преживяванията и е решен да отстрани останалите. Бъдете нащрек за опитите да бъде подкопана вашата индивидуалност и да бъдете въвлечени обратно в Играта. Наградите на Играта са основани на трета плътност и са незначителни. Наградите на Завършването обаче са зашеметяващи.

Имаме късмет, че има Интернет, за да го използваме като източник и средство за обмен на информация. Проектът Матрицата 5 нямаше да е глобално достояние без Интернет. Нямаше да има особен смисъл да пиша тези сегменти, ако няма кой да ги прочете в трета плътност. Ето защо висшите Аз се възползваха от съвременната технология, за да дадат възможност на хората по света, които очакват ключовете за завършване да се запознаят с Матрицата 5 и да вземат участие в създаването на Ключа за Завършване.

Интернет е единственото планетарно средство за изразяване. където има твърде много свобода, последователните инкарнации не могат да контролират това, което става. Те гледат на това като на заплаха за своя дневен ред и планове. Съществуват планове да се подтисне тази свобода в името на глобалното хомогенизиране. Този интернет, който използваме сега, ще стане част от миналото. Сайтовете, на които разчитаме да ни дават незабавна информация/новини, ще бъдат цензурирани или изцяло премахнати. Ще се насърчават контрола на последователните инкарнации, пропагандата, бизнеса и сляпата подкрепа за победилите планове – като тези на Орион, например. Сайтове подобни на Leading Edge, Icke, Rense и др. няма да бъдат разрешени. Преди да стане това, обаче, Висшите Аз, посредством своите инкарнации, вече ще разполагат със своите екземпляри от книгата и придружаващите ги ключове, средства и rotes* (терминът е обяснен в книгите на Монро бел. прев.). Когато Интернет такъв, какъвто го знаем, спре да съществува, дайте си сметка за това, че сме много по-близо до Завършването.

За мен пътешествието, създадено от проекта Матрицата 5, беше много напрегнато и изумително. Нямах представа за това, че моите преживявания и наблюдения ще имат ефекта, който имаха. Вълните от енергия, предизвикани от проекта, и формирането на Ключа за Завършване са твърде плашещи, за да бъдат оценени. Мисълта, че толкова много инкарнации очакват да се случи това и че техните Висши Аз – всеки със своята роля в подготовката, извършвана преди завършването на Играта, е наистина обширна и внушителна като концепция.

Без онези, за които беше написана Матрицата 5, създаването на Ключа за Завършване нямаше да се осъществи успешно. Вашите енергии, които се излъчват от ВАШИТЕ Висши Аз, са необходими за създаването и повишаването на стойността на Ключа за Завършване. Проектът Матрицата 5 е съвместна операция на всички Висши Аз, които ще бъдат тръгнали по пътя на едновременните инкарнации земни Финалисти. Няма значение дали участието на даден висш Аз е сведено само до формирането на златната нишка до Ключа за Завършване. Всички нива на участие са необходими и ценени от всички същности, свързани с проекта. Няма значение на какво ниво на духовен напредък е вашата настояща инкарнация, или къде по света се намирате. Вашият Висш Аз изисква вашето участие в този период. С публикуването на том 3 от Матрицата на Земята, той е на разположение и в библиотеката в астрала, наред с първите 2 тома.

Искам да благодаря на читателите на Матрицата 5, които предлагаха теми и задаваха въпроси във връзка с материала в книгите. Специално искам да благодаря на всички Висши Аз, участвали в проекта, за тяхното участие в нашата подготовка от периода преди края на Играта.

Докогато е възможно ще отговарям на въпроси, свързани с материала в книгите, на които не е даден отговор в самите книги. Ще публикувам в сайта ни и нови наблюдения. Срещнах се с няколко от читателите на Матрицата и всички тези срещи бяха с определена цел. Ако ни е писано да се срещнем, това ще стане. Всички вие сте специални за мен.

Наблюдавайте външно. Правете си преглед на видяното вътрешно. Пазете се от измамите на Играта и полярностите. Преживявайте онова, което искате, докато все още можете. Това е изключително интересно пътешествие – като се започне от първите Последователни инкарнации на вашия Висш Аз и се стигне до Финалната, която ще влезе през Времевата Връзка при вашето Завършване на Играта. Ще имаме да си разказваме истории, преживявани в течение на еони от време. Предстои ни да сравняваме своите бележки и преживявания, но което е още по-важно – нашето завършване на Играта ни дава възможност за пленителни нови нива на преживявания, което ще накара нашето сегашно участие в Играта да изглежда толкова елементарно. Лично аз нямам търпение да стане това!

Авторът на Матрицата V

септември 2005

authorthe@hotmail.com

Превод: Еми Манолова

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s