Силата на заряда

След поредното стълкновение с Тъмните сили , армията на Светлоносците бе претърпяла значителни загуби . Това се отрази на тяхното състояние и дори започнаха да се чуват гласове с идеята за предаване . Виждайки това , главнокомандващия ги събра и произнесе вдъхновена реч :

– Погледнете ме ! Хубавичко усетете заряда , който се излъчва от мен ! Знайте , че в същия момент из цялата Галактика хиляди същества със същия заряд и мисия се раздават в името на Хармонията и Свободния избор . От незапомнени времена те олицетворяват баланса , създаден от хода на еволюцията и укрепен по волята на Главния Юзър и свободния избор на безчет проявени съзнания . Виждали ли сте някого, който опитва да забие пръчка в дъното на буен планински поток ? Пръчката може и да се задържи за миг , но после мощният, неспирен безкрайно поток я отнася  – спиралата на еволюцията не може да бъде спряна . По същия начин се случва от време на време Тъмните да се опитват да сринат свещения градеж на Изначалната идея . Не е ли по-ясно от бял ден, че подобни опити са обречени единствено на жалък и позорен провал ? Никога да не губим вяра в това, ако не искаме да изгубим вярата и в самите себе си.

Не всички успяха да схванат целия замисъл на тази реч , но дълбоката искреност на главнокомандващия и непоколебимата му увереност проникнаха в душите им . Най-близките му приятели обаче разбраха всичко и осъзнаха , че думите му са отправени и към тях . 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s