Условията в земната сфера и магнитната аура – 3

Дух: Уилям Дей

Простете ми! Простете ми! Не знаех какво правя! Не исках да те убия, Мини! Бях много раздразнен, а децата винаги правят такава суматоха. Аз бях тъжен за смъртта на жена ми. Имайте милост към мен! Иска ми се да го поправя! Страдах толкова много! О, ако бях още жив! Блуждаех толкова дълго в мрака и вероятно вече не може да ми се помогне; дори не мога да отида при собственото си дете, тя се страхува от мен. Много пъти се опитвах да го направя, исках да я помоля за прошка; но тя е толкова уплашена, когато се приближа до нея, че не ме допуска до себе си.
Никога не бийте дете; ще трябва да изкупите тази грешка за много години. Не исках да я нараня; обичах я толкова много, а все пак я убих! Господи, ако наистина те има, избави ме от това страдание, тази скръб, която ме гложди! Дай ми малко светлина и утеха в нещастието! Не намирам мир, не намирам мир! Пред очите ми постоянно стои моето престъпление, което извърших в пристъп на гняв. Бъдете нащрек, дръжте се в ръцете си, когато гневът закипи в вас, за да не страдате по-късно, като мен! Бог да ми помогне! О, боже! Смили се над мен, само веднъж смили се над мен!
Доктор. Знаете ли, че сте мъртъв?
Дух. Не, аз избягах, когато убих детето си и някой се втурна след мен. Нещо ме удари по главата и аз паднах. (Вероятно са го убили.) Аз отново станах и бягах, и оттогава бягам и бягам, както ми се струва, от много години! Често се срещах със съпругата си, която жестоко ме упрекваше, че съм убил собственото си дете. Аз я убих! Бог да ми помогне! Искам да намеря малко утеха и светлина!
Доктор. Няма да откриете светлина, докато не сте наясно с настоящето си положение.
Дух. Боже, дай ми светлина и ми кажи какво да правя. През цялото време виждам главата на моето бедно момиче със зейналата рана. Аз й нанесох тази рана! Опитах се да се извиня на Мини, но тя винаги ме избягваше, не можех да се доближа до нея; и жена ми ме прокле за това, което направих!
Доктор. Сега тя няма да ви упреква за нищо.
Дух. Ще ми прости ли?
Доктор. Да! Как се казвате?
Дух. Уилям Дей.
Доктор. Помните ли коя година сме?
Дух. В главата ми е хаос. Бягах и бягах толкова дълго, за да се откъсна от хората, които ме преследваха. От всеки, когото видях, бягах с наведена глава, защото знаех, че някой може да ме предаде на полицията заради убийството на Мини. През нощите съпругата ми идваше при мен и ме обсипваше с ужасни проклятия, а след това отново и отново виждах дъщеря си със счупена глава, покрита с кръв! Наистина ли няма как да ми се помогне? Молех се непрестанно, но това не помогна.
Доктор. Знаете ли, че сте в Калифорния сега?
Дух. В Калифорния? Как попаднах тук? Дошъл съм от Сан Луис до Калифорния пеша?
Доктор. Разбирате ли, че вие, духовете, можете да говорите с нас само, защото използвате тялото на друг човек?
Дух. Искате да кажете, че съм умрял?
Доктор. Както и да е, вие сте загубили вашето смъртно тяло.
Дух. Но не трябва ли тогава да лежа в гроба, докато всички мъртви не бъдат възкресени?
Доктор. Но сега сте тук; как успяхте да излезете от гроба?
Дух. Не мога да намеря мир, не знам колко години.
Доктор. Няма никаква “смърт”! Когато човек напусне смъртното си тяло, той губи петте си физически органа на усещане. Но докато починалият не знае нищо за духовния живот или не иска да знае нищо за него, сетивата на душата му не могат да се отворят и той остава в тъмнина.
Той може да го види само в случай, че той, както вие сега, е в тясна връзка с тялото на жив човек.
Дух. Хората могат да докарат човек до пълно изтощение.
Доктор. Сега трябва първо да се опитате да постигнете мир с жена си и дъщеря си.
Дух. Наистина ли мислите, че те някога ще ми простят? Прости ми, скъпа съпруго! Бях недостоен за теб! Ти беше ангел, а аз бях много жесток човек. Може би ще ми простиш? Ако само веднъж се съжалиш над мен, ще направя всичко, за да се променя. Много страдах, Кари, Кари! Това е самата истина. Готова ли си да ми простиш? Вярно ли е това? Винаги си била толкова търпелива и се опитваше толкова много да ми помагаш, но аз бях непоправим! Аз наистина обичах децата си, но бях избухлив и никога не можех да задържа гнева си. Заведох жена си в гроба, като оставих всичките притеснения за семейството върху раменете й. Печелех прилични пари, но всеки път позволявах на моите приятели да се убедят да изляза с тях на едно питие и не успявах дори да се огледам, докато пропия цялата заплата. После залитайки, се връщах обратно у дома и сам на себе си приличах на дявола!
Доктор. Може би не сте бил единствен виновник за всички тези нещастия, може би сте бил обсебен. Когато по-късно отидете със съпругата си, ще откриете един прекрасен духовен свят.
Дух. Не съм достоен да отида с жена си, но искам да се опитам да върша добро. О, Кари, само никога не ме оставяй! (Плаче) Мини, можеш ли да простиш на баща си? Скъпо мое дете, аз те убих, но не исках. Прости на баща си! Не сънувам ли всичко това? Може би ще се събудя след известно време и отново ще се окажа в тъмнина? Аз спя, сънувам всичко това? Мини, не бягай от баща си! Моля те, прости ми!
Доктор. Вие не спите, всичко това не е сън, просто започвате да разбирате положението си.
Дух. Вероятно бях убит, когато почувствах този удар в задната част на главата ми! Бях застрелян!
Доктор. Не можем да кажем със сигурност, но най-вероятно е така.
Дух. Ако отново имах шанс, щях да направя всичко, за да спася семейството си.
Доктор. Ще имате и други възможности да правите добро, когато напълно осъзнаете себе си и положението си. Можете да си поставите задачата да помагате на нещастните духове, които поразяват хората с обсебване, превръщайки някои в истински демони. Когато все още сте живял в земното си тяло, може да сте бил обсебен от такива духове.
Дух. Бях безразличен към уискито, само вида му ми беше отвратителен. Но веднага щом го подушвах, някаква сила ме обхващаше, превръщайки ме в дявол и вече не можех да се противопоставя на пиенето. Вече не се владеех. Господи, помогни ми и дай поне малко облекчение!
Доктор. Ако си тръгнете оттук, отново ще се съберете със семейството си.
Дух. Сигурен ли сте в това?
Доктор. Съвсем сигурен, но определено ще трябва да се подчинявате на по-висшите духове.
Дух. Ако мога по някакъв начин да ви помогна, аз съм готов, защото ми върнахте семейството. Нямате представа какво беше на душата ми, когато се прибрах у дома пиян и видях, че жена ми умира. Бях толкова пиян, че отначало дори не разбрах какво става. Осъзнах това едва на следващата сутрин, когато се събудих, а жена ми вече беше мъртва! Не се вместваше в главата ми. Какво трябваше да направя? Какво да правя с децата? Жена ми е мъртва! Съпругата ми и Мини, и двете казват, че са готови да ми простят. Сега жена ми и децата ми отново са с мен и искам отново да започна живота си. Бог да ви благослови за всичко, което сте направили за мен и моето семейство.

Объркването на съзнанието и умствените страдания в земната сфера бяха много ярко изобразени безброй пъти от духове, които бяха доведени при нас в кръга, за да можем да им помогнем!

Карл Уикланд – “30 години в света на мъртвите”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s