Духовете и самоубийството – 9

Сеанс от 19 април 1922 г.
Дух: Оливия Т.

През цялото време ме теглеше да дойда отново при вас и да ви благодаря за щастието, което ме споходи от последния път, когато ви посетих.
От най-ранната младост трябва да започнем да обясняваме на децата значението и целта на живота. Това трябва да се направи визуално и образно. Трябва да се правят филми, които ви позволяват да видите живота в правилната светлина, обяснявайки на хората, че няма смърт. Ако на хората се разказва за щастливия живот, който ги очаква в другия свят, тогава хората, които имат правилната представа за този по-висш живот, ще се „настроят“ към него и светът ще изглежда много по-различно.
Водих празен въображаем живот – показен живот; и ние, филмовите актьори, виждаме нашата задача в това да забавляваме хората с него. Съжалявам за младите момичета, които се посветиха изключително на този „спорт“. Самите те мислят, че им е добре – да, разбира се, но само за известно време! Но тихият глас на съвестта винаги звучи, опитвайки се да ни насочи по истинския път, без значение колко усилено се опитваме да го удавим. О, ако можех да им кажа на тези млади момичета, да им обясня колко смешен е този живот! Ако можех да насоча погледа им към по-висшия живот, да им разтълкувам, че само това е истинският живот. Трябва да научим хората да живеят за другите, а не за себе си. Още в младите си години момичетата трябва да са запознати с основните насоки на истинския живот и да не водят празен живот.
Алкохолът и морфинът също са много разрушителни за цялото човечество. Те са особено разрушителни в съвременните условия за младите хора. Хората не са в състояние ефективно да се противопоставят на тези опасности, но не спират с проклятията и осъжданията. И какъв е резултатът? А фактът, че младите хора са закарани в пропастта още по-дълбоко, защото забраненият плод е особено сладък; и така или иначе те все още получават отрова. И само защото е забранено, алкохолът и морфинът са особено приятни за младите хора. И още едно съображение. Известно е, че мислите на хиляди и дори милиони хора се въртят около уискито и алкохола като цяло. Има достатъчно “луди” хора, които постоянно мислят за пиене, но на думи строго го осъждат. Такива мисловни потоци могат да доведат хората, които са предразположени към медиумизъм, към буйствено състояние, ако изпият поне една глътка алкохол. Всички многобройни мисли, които се въртят около алкохола, подлудяват чувствителните, като ги карат да затъват все по-ниско и по-ниско.
Човек трябва да използва живота си, за да познае и да се научи да разбира божествените откровения. Бог – това е живота във Вселената; но човек е дяволът. Имам предвид не само мъжете, но и хората като цяло. Бог ни даде свободна воля, но ние злоупотребяваме с нея. Необходимо е да се тълкуват ученията на Христос на хората. В края на краищата много хора казват: „Не е ли самият Христос създал вино, не го ли е дал на хората да пият?” Те не разбират, че Христос има предвид виното на живота. Повечето хора възприемат думите му твърде повърхностно. Разберете Бог правилно. Не е нужно да се страхуваме от Него. Той не е старец, седнал на трон, Той е Духът на живота във Вселената. Всичко, което виждаме около нас, е част от Неговия божествен живот. И в това, което виждаме, злото също намира място за себе си, както и доброто. Ако нямаше зло, тогава просто не можехме да знаем какво е добро. Само чрез нашия собствен опит можем да проникнем в смисъла на живота, да станем разумни и уверени, че има вечен живот, към който вървим.
За мен спасението дойде в духовния свят, когато разбрах истинските причини за моите нещастия. И в огъня на съвестта наистина се изчистих. Честно се опитах да открия истината. И когато я намерих, всички съмнения изчезнаха. Исках мир и хармония и бях готова на всичко. Ако искате да получите съвсем чисто злато, трябва да го изчистите. По същия начин душата ми премина през очистващия огън на съвестта и след това намерих Бог в себе си, а не някъде във външния свят.
Опитайте се да намерите Бога и мира в себе си. Първо опознайте себе си добре, преди да оцените другите. Факт е, че тогава ще спрете да съдите другите. Нека правим добро на всички и навсякъде, където има поне някаква възможност за това и се отнасяме към всички хора като към приятели. Така ще можем да ограничим своя егоизъм.
Всеки път, когато вашето собствено “Аз” повдига главата си в душата ви, за да започне отново да ви измъчва, да ви подтиква да дадете отдушник на страстта – да пиете или да задоволите още някаква похот, тогава си кажете: “Нямам страсти, и не искам да знам нищо за такива неща”. Ако тогава, без да кажете дума на никого, просто станете, обърнете се и си тръгнете, тогава ще преодолеете движението на вредните страсти – вече с това, че не изразявате желанията си; често по такъв прост начин може много бързо да се възстанови вътрешния баланс.
В разгара на страстта човек често казва неща, за които по-късно съжалява, а другият никога няма да забрави. Така че – винаги да бъдем нащрек: след като почувстваме, че страстта се издига в нас, ние няма да я оставим да ни вдъхновява, а просто ще й обърнем гръб и ще кажем: “Не, искам да продължа да се контролирам, имам по-високи цели, не искам да знам нищо за тези отвратителни удоволствия. Искам да продължа да се контролирам и да не ги оставям в себе си; няма да им позволя да се измъчват!”
Аз толкова дълбоко бях затънала в страстите, че им позволих да ме убият. Какво направих? Сама се лиших от живота. Всъщност, аз изобщо не исках това, но го направих от прищявка, дължаща се на пагубна страст. Научете се да се държите под контрол. Овладейте страстта си, преди тя напълно да ви завладее. Оставих страстта да ме носи – и какво се случи? Отнех живота си. Когато след това се върнах в съзнание и видях какво съм направила, бях отчаяна. И всичко това заради необузданата страст – страст и егоизъм.
Научете се да контролирате себе си! И веднага щом страстта започне да се прокрадва у вас, кажете: “Изчезвай, сатана!” Просто й обърнете гръб – така ще затворите вратата пред всеки зъл дух, който иска да ви нападне. Ако аз самата го бях постъпила в своето време, не бих направила тази ужасна постъпка.
О, ако можех да кажа на всички как трябва да живеят, да им покажа филми за духовния живот, за ученията на Христос и за неговите притчи, да им покажат колко много добро могат да направят за хората около тях. Тогава много престъпници биха се отказали от плановете си и отново биха станали добри хора.
Аз съм Оливия Т. Лека нощ!

Г-жа Р. толкова се измъчваше от мисли за самоубийство, че вече не можеше да яде или да спи, като постоянно разкъсваше косата си и отслабваше, започвайки да изглежда като сянка. Тя твърдеше, че е убила 500 души, а сега си мислеше само за самоубийство. Нямаше и най-малката надежда за подобряване на състоянието й и г-жа Р. бе поставена в санаториум, където трябваше да бъде държана под ключ за срок от три години.
След като беше прехвърлена към нас за лечение, тя направи още няколко опита за самоубийство. Но след това за няколко седмици я освободихме от тъмния дух, който се е самоубил и оттогава г-жа Р. не показва никакви самоубийствени намерения. След като остана известно време с нас, тя набра тегло, отново стана силна и напълно здрава. Нейното душевно състояние беше напълно нормализирано, тя се върна при семейството си и отново се зае с предишните си дейности.

Карл Уикланд – “30 години в света на мъртвите”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s